Društveno odgovorno poslovanje

Superior d.o.o. je kompanija koja u potpunosti prepoznaje značaj i neophodnost društveno odgovornog poslovanja i teži da poslovnom etikom učini što je više moguće za društvo i zajednicu kojoj pripada. Superior d.o.o. je usvojio društveno odgovorno poslovanje kao poslovni princip koji se ostvaruje kroz kvalitet proizvoda i usluga koje pruža. Trudimo se da ulažemo u ljudske resurse i društvo u kome se razvijamo i rastemo. Politika kompanije je da doprinosi privrednom razvoju tako što sarađuje sa zaposlenima, njihovim porodicama, školama, verskim i lokalnim oganizacijama u cilju poboljšanja kvaliteta života društva u kome živimo.

Udruživanje

Superior d.o.o zapošljava preko 70 ljudi, ali i neposredno sarađuje sa preko 30 kooperantata, preko 100 sezonskih radnika i preko 20 podizvođaća. Na taj način kompanija Superior finansijski indirektno podržava veliki broj ljudi u našoj lokalnoj zajednici. U našoj kompaniji izuzetno se obraća pažnja na važnost raznovrsnosti ljudske snage na radnom mestu, te bismo to istakli kao jedan od ključnih elementa uspeha naše kompanije. Ovde izdvajamo osobe sa invaliditetom, koje rado zapošljavamo i prepoznajemo kao neiskorišćenu radnu snagu u Srbiji. Iako su mnoge firme pod uticajem javne politike krenule da zapošljavaju osobe sa invaliditetom, mi smo oduvek imali stav organizacijske raznolikosti koja se nije odnosila samo na kvalifikovanu radnu snagu.

Edukacija mladih

Ono čime najviše volimo da se bavimo jeste edukacija mladih. Kroz organizovane posete (vrtića, osnovnih i srednjih škola, fakulteta), stručne prakse i drugih aktivnosti imamo za cilj da promovišemo poljoprivredu i njen značaj za društvo i državu.

  • Preko radionica za osnovce „Kako mi to radimo“, pomažemo da se uvidi  i vrednuje značaj poljoprivrede još od malih nogu. Takav jedan primer je škola iz Smederevske Palanke „Olga Milošević“, koja je uz našu stručnu i materijalnu podršku napravila svoj plastenik za proizvodnju rasada. Ideja je bila da se prodajom rasada sakupilja novac za kupovinu novih računara u školi, što je na kraju i ostvareno.
  • Saradnja sa srednjim poljoprivrednim školama i fakultetima kroz stručne prakse i volontiranja, omogućila je mladima da imaju više izbora u donošenje budućih odluka. Svake godine obiđe nas preko 200 studenata, a godišnje imamo desetine pripravnika, koji borave kod nas ne bi li naučili nešto novo. Pogledajte fotografije nekih od izvrsnih pomoćnika koje smo imali.
  • Saradnju sa Superiorom nisu imali samo srpski đaci i studenti, već smo imali studente iz inostranstva koji su odabrali da baš kod nas steknu nova znanja i nadograde postojeća. Do sada smo imali studente iz Amerike, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske…

Kvalitet proizvoda

Superior d.o.o. ostvaruje društvenu odgovornost i kroz poslovanje. Jedan od poslovnih principa, koji se realizuje kroz kvalitet proizvoda i usluga koje firma pruža, jeste i da se pri tome pazi na očuvanje životne sredine. Kao društveno odgovorna kompanija, Superior motiviše male proizvođače da se udružuju sa drugim proizvođačima i spaja ih sa otkupnim centrima, hladnjačama, kako bi lakše plasirali svoj proizvod po najboljoj ceni.

Očuvanje sorti

Ulažemo napor da očuvamo odomaćene sorte i mimo našeg osnovnog posla, kao što je stvaranje novih unapređenih sorti i hibrida voća i povrća. Registrovani smo kao održivači nekoliko sorata povrća na šta smo vrlo ponosni, a i promovišemo biodiverzitet na taj način što smo učestvovali u osnivanju pokreta Slow Food Velika Plana. Pored selekcije i proizvodnje semena povrća, Superior d.o.o, posvećeno se bavi i proizvodnjom sadnica bobičastog voća, uz poštovanje najstrožih standarda i zakona u oblasti bezbednosti i kvaliteta gotovih proizvoda.